Sunday, September 5, 2010

award : )

tengs yea ANIECE :D
korang ley lawat blog dia . http://anieceker.blogspot.com , beliau telah memberi sy award smpena raya ini . wahh, lawa lawa .

Photobucket

kat sini ada soalan sekali :D


1. kalau balik raya, rumah siapakah yang anda akan balik?
rumah ayah tiri la, sbb ayah dah tkde . kmpung belah mak aku pn tak semeriah kmpung ayah tiri aku. rmai gler sdare mare blik . so mmg happening la time raya raya ni . tp thn ni ak blik kmpg raya ketiga. :( sbb ayah ak tk dpt cuti.

2. juadah apakah yang sering dihidangkan pada hari pertama RAYA anda?
tak sah kalau takde ktupat palas, daging kicap ketuk (daging dia lmbut sbb lpas rebus, diktuk smpai leper, tu sbb lmbut), nasi minyak air tgn nenek belah mak, ayam masak merah :)

3. Pakaian anda di pagi Raya?
of cos bju melayu bersampin . sampai tengahhari jea lakott pkai, panas la . then pkai bju jln plak :)

4. anda pergi sembahyang Raya tak?
pergi, sebab abah msty bsing kalau tak pegy . so baik pergi jea.

5. masa salam dan mohon maaf dengan mak ayah, apa yang anda cakap?
"abah, mak, abg minta maaf, minta ampun, halalkn mkn minum abg slama ni, abg tau abg byk buat slh kat mak dgn abah. slalu melwan ckp, maafkan abg ye mak . dr hujung rmbut smpai hujung kaki . ABAH, MAK, nak duit raya :P

6. berapa banyak duit Raya yang anda selalu dapat?
mse kcik kcik dulu, byk kodd . now dah besar ni, haishh, mkin kurang . ptutnya mkin bertambah la, sbb dah besar, so byk pkai duit . :P

7. Apa tema baju raya korang tahun ni?
tema baju raya thn ni? wrna turqoise (maaf kalau slh eja,hehhe ) mak dgn adik ak pn sama gak .

8. Apa perkara yang korang suka masa hari Raya?
suka? mcm mcm la . main mercun, jmpe spupu spapat yg ada, duit raya (semestinya) , kuih raya, dodol, nasi minyak . cuma stu jea ak tak suka - tk ley online sbb kat kmpung line tkde . ouhhhh .

9. Siapa insan yang anda ingin minta maaf sangat? kenapa?
ayah kandung aku . teringin sgt nk beraya dgn dia time dah besar mcm ni. sbb tak smpat nk beraya , ayah ak meninggal mse ak 4 thn, mse tu mne ak fhm psl raya ni .

10. kalau nak Raya AWARD's kenalah tagged kawan-kawan kamu juga..senaraikan
dan semua followers sy, kalau nk amik, ley amik :)
p/s : soalan ni pn copy skali taw, then jwb soalan ni :)

Photobucket

dah baca kenalah komen kan? :D

10 comments:

aSmiDar said...

terima kasih..:)
akak ambik...:)

kim dong-yul's said...

sama sama : )

LiFe KaMi said...

wah raya pun dapat award..amik tampal kat dinding dgn kad raya..hehe, thank u..

kim dong-yul's said...

welcome : )

aNieCe said...

ha...betul la macam ni wahai incik shafiqjemain :D selamat hari rye! ;)

Mr Noble said...

haha! dah ada award raya, power aa. thanx ye, nnti aku amik :D

kimchisu said...

wah tankiu2..dapat award ari raya nyer ^^
nk tampal kt dinding arr pasni *wink

♥ shiMawar ♥ said...

bes dpt award..tq2.. :)

kim dong-yul's said...

heheh . selamat hr araya jgak cik aniece :D

kim dong-yul's said...

heheh . welcome semua :)

All Right Reserved. SyafiqJemain 2011-2012.