Saturday, December 11, 2010

salam anda :)

hmm, dah lme tk online . hari tuh pn on jap kat mid . kejap jea k .
tak puas ! :(

mak aku pulak terus terusan tak bg bukak kappy . adoiyai , mengapa ini harus terjadi ? kan cuti, bg lah aku bukak . then dah bukak sekolah kang, busy dgn sekolah . hmm.


rasa mcm nk beli lappy sndiri . hahaha , berangan . duit pn tarak . abuk ada lah ~~

so, kalau korg tgk blog aku nih asyik entry yg sama jea kdg kdg, sbb aku lama tak online lah tuhh :(

bye , nk pegy keje . nk siap siap lg, then pegy naik tren ke midvalley . nk ikut ? jom,

dah baca kenalah komen kan? :D

Thursday, December 9, 2010

gila bestt !

wehh, seriously best on9 kat mid ! kat sini internet laju gila sgt sgt ! hahahha

page youtube pn laju gila nk mati lah weyhhhh :))
gila seronok dohh . then on9 kat lappy macbook pro . wow , gila gmpak . tp bila tgk harga dia, tettt . terduduk edenn . rm 4899 ? ohh damn it !

mahal dowhhh !

dah baca kenalah komen kan? :D

Monday, December 6, 2010

banner contest : laksamberlipat

Create your own banner at mybannermaker.com!


hey, nih contest dtg lg . thanks lah kat Cik Fatin Izzati kerana bg izin utk masuk beliau pnye contest . yeahhh tamak kah aku ? ohh tidakkk ! okay okay okayy .

contest nih pasal banner @ header . banner ataupn header yg menarik tertarik kau mmg da boommm pluss blog layout plg cantik , plg kemas akan menang !

then , syarat syaratnya adalahh :

1 . menjadi follower beliau DONE

2. buat entry pasal contest nih, tinggal link entry korg DONE

3. letak banner contest nih kat sidebar korg DONE

4. pastuh tag 3 org yg malang , haha DONE

5. contest nih terbuka kpd semua blogger yg berada di Malaysia sahaja DONE

TARIKH TUTUP : 2 JANUARY 2010
NAMA PEMENANG AKAN DIUMUMKAN PADA : 22 JANUARY 2010


Hadiah dia :

1st prize will be -> topup rm30
2nd prize will be -> topup rm10
3rd prize will be -> topup rm5

takkesahh kau pkai line tepon mana pn, tau ? :)

3 org yg sy nk tagg :

>> farahain masri
>> adek Aswanyy
>>kak aniece

dah baca kenalah komen kan? :D

edit foto contest :)


yay, mahu join ini contest . thanks sbb bg sy join yea Cik Qaseh .
hm, ni kali kedua join contest , dan tak prnah menang . hahah , so saya berharap sgt menang .

syarat nak masuk ini contest :

1. korg buat satu entry khas utk contest nih, mcm yg sy buat nihh ? haha , tajuk entry mestilah "edit photo contest" dan msti ada gmbr kat atas nih skaly . link kan terus ke blog Cik Qaseh

2. yg plg penting, follow blog Cik Qaseh :)

3. dah tuhh , edit picture korg , tak kesah lah .ikut kreativiti anda anda yea ? ingat, tak kesah gmbr apa , gmbr jiran kau pn bolehh . ataupn kalau nk amik hati Cik Qaseh kita nih, edit jea gmbr beliau , enn? . heheh :)

4. Letak gmbr sebelum dan selepas di "edit" dlm entry korg , okayy ?

5. Kalau korg nk bgtaw korg edit pkai software, bgtaw jea . taknak gtaw pn takpe , Cik Qaseh kita tak mrh pn , jnji edit yea . hhehe

6. Gambar korg ramai ramai pn tkpe, mesti jujur , jgn amik gmbr org lain plakk !
then , tinggal link korg kat komen blog Cik Qaseh .

7. Jgn lupa tag 4 org :)

Hadiah dia : Topup , tapi dirahsia kan jumlahnya . alahh, taknak bgtaw ke ? tkp, yg penting , sy nk menang :)

Tarikh tutup : 31 Disember 2010

so korg masih ada masa nih, cpt masukk ! pememnang akan diumumkan pada 8 Januari 2011 . so jgn lepaskan peluang ini !

So, jeng jeng jeng ! ini dia gmbr yg saya belum edit .


ini gmbr sy dgn kwn kwn :)






ini yg sy dah edit , okay tak ?

so, contest nih sy tag 4 org ,

1. farahain masri :)
2. akak comel :)
3. ceym dot net :)
4. black forest :)

dah baca kenalah komen kan? :D

Saturday, December 4, 2010

mengimbau kembali ...

sebelum korg tgk video nihh , korg pause dulu lagu kat bwh yea . nnti mix plak dua lagu . hehe :P


dah baca kenalah komen kan? :D

balik kampung !

balik kampung ? tapi aku sorg jea kat rumah , means . mak, ayah, adik aku kat kampung . aku ? kat rumah, kena keje . cehhhh . lg pn aku pn satu, taknak bgtaw awal awal nk minta cuti kat manager, last last manager dah warning awal awal ,

"korg sume jgn ngade ngade nk cuti last last minute yeaa, kang sy pecat korg"

tetttt ! mampos tak layan ! aku pn gatal, dah last minute baru terasa nak ikut balik kampung . so aku pnggil kwn aku dtg tido kat rumah aku skaly , cuak kot . hahahha , penakut !

so, td pukul 8 mak aku gerak ah dr rumahh . tinggal daku keseorangan :( anak mak kahh ? haha, mesty lah . tkkan anak jiran kot ? tett !

td ayah aku bg rm30 , yay . gila gembira hati , ley enjoy ! haha, cmtuh plak eyhh . padahal nk pkai utk tambang lg, so kena jimat lah weyhh .

jap lg kul 12.30 aku kne pegy keje , cehh . hari nih hari sabtu, so mmg busy day for Kenny Rogers . haishh, cehh . mesty terkejar kejar dgn customer nnty , adoiyaiii :'(




dah baca kenalah komen kan? :D

Thursday, December 2, 2010

sorok sorok !

haha, mcm ni lah kalau gila desperate . heh , aku sggp bkak laptop tgh mlm , heeh . mak aku pn tak mintak laptop balik, so bukak jea lah . hope tak kantoi lahh ~



dah baca kenalah komen kan? :D

Monday, November 29, 2010

CUTI !

haha, budak sekolah mcm aku nih patut cuti . tapi menggatal pegy kerja . haha , cari duit lebihh . hari ini cuti , yay . takde lah aku nk dgr org pggil aku minta order , minta aku htr mknan , takde ! yay , tapi esok aku kena lalui tuh semua balik . ecehhh , ayat ..

tapi takpe lahh. semua tuh utk duit nk kuar nnty . yay, tak sbr siot !

sedang aku menaip di keyboard laptop, tetiba perut aku berbunyi plakk. hahaha :P
lapar seyhhh !

aku tgh tggu adik aku goreng apa ntah utk dimakan . nyummm , tak sbr . hope sdap lah, adik aku tuh hampeh sikit bab masak . hahah , masak nasi pn tak reti , nak sukat air tuh pn tak taw ? hahah ,

okay okayy , now aku kena off lappy . mak aku suda bising . nih pn aku merayu gila nk bukak lappy . nih smua sbb aku gak lahh, slalu online FB pluss blogging lama gila smpai tak reti nk tutup bila , hahaha .

okay, bye .
syafiqjemain , awayy .

dah baca kenalah komen kan? :D

AWARD LAGI :)

hehe , dpt lg award nih . dr adek Aswany lg . btw tengs lahh , terimas daun keladi okayy ?
ini dia award dia , jeng jeng jengggg .


tengs yea sekali lagi baut adek Aswanyy , wahh . blog dia pn dah ramai followers , walaupn baru .
tahniah buat adek Aswanyy :)

btw, kalau nk tag sorg jea bolehh ? nk tag adek kesygan sy lahh , SyadaJemain

tengs yea , walaupn blog sy nih tidak lah se'howt' mana :P


dah baca kenalah komen kan? :D

Tuesday, November 23, 2010

AWARD : dari ASWANYY

haha, nih award kedua aku . dulu aku dpt satu, itu pn award RAYA beb . now, award nih plak . nk tgk ? jap jap, haha .

haha, Aswanyy nih pn pelik bila dpt award nih kan ? haha, aku pn sama gak dulu . biasa lahh, gila blur kot masa tuhh . now, aku dpt lg award . btw, tengs lah kat  Aswanyy sbb tag sy . haha.

okay okayy , now sesi tag menge"tag" nihh . first, jwb soalan dulu lahh anda anda .

7 things about me :

  • suka makan , nyum nyummm nyummmm
  • tidur , hahahah
  • K-POP lover 4minute hwaiting ~
  • suka baca komik kartun 
  • suka snap pictures dgn kengkawan , 
  • hangoutttt babehhh :P
  • tinggi , tapi agak berisi . or should i say, gemuk ? haha


tag ini kepadaa 10 blogger ,

okay okay, dah ckup 10 org kan ? okayy , dah dahhh . nak out . mak dah mengamukk . hahha , bye anda , amik taw . 

nak tau knp aku pilih dorg ? sbb bg aku, blog dorg selalu ada bnde utk dibaca . kiranya dorg nih aktif lah , tp actually bkn dorg jea . rmai lg . tp 10 jea kan kne tag ? so aku rasa ini yg layak lah . hahah :)

syafiqjemain , awayy


dah baca kenalah komen kan? :D

bye byee KRR !

haha, tak lama lg aku nk stop keje ! bpk menggele ayat hahah . nnty dpt gaji jea, nak hangout dgn rakan rakan sekalian . nak ikut ? yg aku ajak jea lah ehh . hahah :P

gaji pn takde lah byk mana, tp ckup lah nk hbiskan dlm sehari . haha . sengal 

jap lg kene keje , kul 5 smpai kul 10 . then , esok plak kul 4 . wahh, ley lahh dpt dlm sehari RM20 lbihh . sikit? hah, kw nk bg lbih ke ? aku tadah tgn jea . hahah

okay lahh, sblm aku mengarut lbih pjg, dan bebelan mak ku pn pjg sama, baik aku off skrg . okayy, bye . 


dah baca kenalah komen kan? :D

Monday, November 22, 2010

penat !

yay , hari nih cuti dr keje ! so ley tido puas puas :P 

asyik tido pluss mkn , cner tak gemuk ? haha . lantak lahh . 

okay okayy , aku nk cter sikit psl smlm . aku keje awal lahh enn, dlm kul 11 . so kne btolak dr rumah kul 9.30 cmtuhh . iye lahh, kw ingat tren tuhhh 2 minit tggu ? dah lah bila dpt jea tren, msty sendat padat mcm tin sardin . haha . jmpelahh bermcm jenis org. tp bkn tu aku nk cter actually . haha :)


aku dah bjaya kmpul promotion sbyk 32 , haha . congratz to myself .aku nympah betul dgn pengurus aku kat KRR tuh, dah lah tomboy . then dia naik kan promotion tuh dari 20 ke 30 ! OMGG, byk kot . nasib baik lah aku dpt lbih 30 . sbb aku nk ice blended . hahha , mcm bongok jea kan, tu lahh, keje tak ikhlas nak ganjaran tapi aku pedulik hapa ! ak nak ice blended gak, free kot . terliur jea tgk customer minum . haishhhh . 

last last dpt gak, then blik tuhh , dlm kul 7 lbih . aku dgn kwn kwn aku tgk wyg . cter Harry Potter :))


cter dia bestt ! tp rasa tk best sbb tak puas tgk , mcm kejap sgt . korg nak taw cter dia cner, tgk lah sndiri . mmg best !


dah baca kenalah komen kan? :D

Friday, November 19, 2010

INTERNET !

nape lah kw buat hal ? lembap nk mampos ! selalu okay jea , nih , haishh . mcm tettttttt !
dah baca kenalah komen kan? :D

Wednesday, November 17, 2010

alahhhhhh :'(

jap lg kul 2 keje lg , adoiyai . mls plak rasanya. tp duit pnye pasal, sanggup ! haha 

keboringan , keboringan melanda. tgn laju menaip di keyboard laptop apa lah aku merepek nih byee !


dah baca kenalah komen kan? :D

GIVEAWAYS : seliparjepunpink




hah ? asal lak tetiba jea enn aku letak gmbr nih kat sini ? hhaha, comel tak ? mcm nama tuan pnye GA nihh , *selipar jepun pink * wahh , nama pn dah comel . nama patung tuhh , kiszydolls . ecehh ,  haha :) beliau pn muda lg, baru 19 tahun . tp bakat besar . ak pn tak reti nk buat patung secomel begini nama pn lelaki, adoiyai syafiq oiiii still student, belajar dlm jurusan Art & Design , wahh . patutlah pndai buat patung nihh . seriously gila comel lahh , ley bg sorg bestfriend aku nihh :P


hah, lg satu. GA nih, hadiah dia , kiszydolls nih lahh . so aku pn apa lg , cpt cpt masuk . sbb nak kan patung tuh . comel :) hrp hrp cik Balqis pilih sy menang, ley bg bestfriend sy patung tuhh . bday dia pn dah dkat, plus sy buntu nk bg hadiah apa . so dgn adanya patung kiszydolls nih , ley lah sy bg kat bestfriend aku tuhh :P

ahah, takkan aku nk pulun sorg kot?  tidak lah begitu. korg nk msuk gak? senang gila syarat dia, nak taw? 

Korg pegy sendiri blog beliau *selipar jepun pink * 

Okay ?  GA nih terbahagi kpd 3 bhg , 

* kategori ibu

*kategori student

*kategori pekerja

Sy join kategori student dgn pekerja yea , sebab sy masih student, dan sy sedang kerja part time. hahha :)

Tarikh tutup GA nihh 10 Disember 2010, so korg ada masa lg . Ingat, jgn lepaskan peluang ini ! 


dah baca kenalah komen kan? :D

selamat MALAM :)

selamat tidur anda anda :) semoga dibuai mimpi indah ,
dah baca kenalah komen kan? :D

tgh malam :)

haishh , tak ngantuk lg . pdhal esok mau keje . haha . td setelah lama bercuti dr keje , akhirnya aku kembali balik ke tmpt keje tuhh . arghhhhhh mcm tett .

td semua mcm tak cye jea , rmai tnye , " ehh, ada lg kau ? "  ayat yg paling sedap aku dgr . mcm tak suka jea aku kat situ , cehhhh . 

then, aku pn buat lah keje mcm biasa enn . sampai kul 10 . pastu, balik naik tren . perghh , mmg mcm tin sardin . padat . sendat . mampat . berhimpit aku dlm tren tuh , haishhhh . sbr jea lahh .

then, smpai rumah sorg sorg . gila seram cuz mlm mlm ennn . adoiyai , 

esok kne keje lg, hadap lg tmpt keje tuhh . :( 

tp tkp lahh, esok kn hari raya haji. so gaji dpt triple . byk tuhh ! ley lahh enjoy dgn duit gaji nnty . akhir bulan ni aku quit keje , nk enjoy bulan 12 nnty . tkkan nk keje lg, mls aku . 

aku keje pn sbb nk duit, nak beli apa yg aku nk . yea lahh, kalau nk minta mak aku pn, smpai bila kan ? baik aku usaha sndiri . lg bgus, puas pn puas . gaji masyukk sorg sorgg . tp aku tak lah lupa mak aku  enn. gila kejam aku .


btw, aku nk ucapkan selamat hari raya aidiladha kpd semua umat Islam :) 

tak kira dimana jua anda berada, anda tetap dpt meraikannya , cuma bezanya, ada yg menyambutnya dgn ala kadar, ada juga yg membuat pelbagai persiapan . family aku jnis buat persiapan , tapi thn ni aku tak join family aku lah sbb aku nk keje enn , so kne korban lahh . haha , korban gak tuhh , kan ?? hahaah :P


dah baca kenalah komen kan? :D

Monday, November 15, 2010

usha usha lah videoo nih :P



*hhahaaha , mcm tettttt*

dah baca kenalah komen kan? :D

JAMUAN PPS :)

gila best , tu jea yg aku boleh ckp , tp tetap tak berapa seronok sbb ada sorg kwn aku tkd dgn ktorg . alahh . 
dah baca kenalah komen kan? :D

semangat duit syiling :)

dah lama tk update blog , tak smpt :) aku nk cter satu kisah ni , jd kat aku dgn geng aku sendiri .

cuba tgk tajuk entry aku kali ni ? haha, dgr jea dah seram . mmg ah, pengalamn kott !

mcm ni, aku dgn geng aku berlatih kat bilik media , persiapan for persembahan kat Hotel Swiss Garden nnti , persembahan Pusat Sumber bagi wakil form 4 . masa tu dlm pukul 4 lebih lah . tak ingat lah sgt . then salah sorg dr ktorg ckp mcm ni lah lbih krg .

" weh, jom ah cter hantu, boring doee . "

" jom main spirit nak tak ? "



semua pn main lah . ktorg pn buat lah satu kertas . tulis nombor 0 sampai 9 , huruf A sampai Z , "yes" , "no" dan "go home"


maka , ktorg pn main lah . dia pnye lbih krg mcm ni lahh .


spirit, spirit of the coin 

if you are here

come here and move the coin


serius , seram uhh . kitorg ulang byk kali . takut btul btul syiling tu bergerak . sbnrya, ktorg buat 3 kali . first tuh, ktorg tak serius  so main main jea lahh . gelak gelakk . kali kedua, tak jd . kali ketiga tuhh , seriussss , mmg ktorg rasa semacam jea uhh . dah lah main dlm gelap ,  fuhhhhh . 

korg , jgn ah ikut perangai kitorg . kitorg ni pn cuba cuba jea . takut kalau korg buat menjadi, then spirit tu taknak balik . then mybe spirit tuh minta benda bukan bukan . 

then, tiba tiba aku rasa syiling tuh bergerak . semua dah cuak . 

RUPA RUPANYA....

hahahhahahahhahahah , kitorg gelak kuat kuat . salah sorg kwn kitorg yg gerak kan . dia ckp tak sbr nk tggu bnde tuh gerak . so dia gerak kan jealah . haishh , buat takut jea . yg penting , ktorg berterima kasih kat kwn ktorg tuh sbb dia dah gerakkn . cuba bygkan , kalau dia tk gerakkan ? msty spirit tuh dah dtg , then ktorg terpkse main game tu smpai habis . hahahhaha , 


ingat ! jgn ikut kitorg , sbb bnde ni buat, berdosa ! aku dah taubat, taknak buat lg !


dah baca kenalah komen kan? :D

Tuesday, November 9, 2010

PERINGATAN UNTUK UMAT ISLAM :)

mcm nih, aku tgh boring , so online lah FB jap . then kwn aku share link note dr sorg makhluk Allah nih . so kita amik pengajaran dr teks ni . k ?


Jangan guna “Bye” kerana “Bye” adalah jarum sulit Kristian yang bermaksud “Di Bawah Naungan Pope.”

Jangan guna “A’kum” kerana “A’kum” bermaksud “Binatang” dalam bahasa Yahudi.

Jangan guna “Semekom” kerana “Semekom” bermaksud “Celaka Kamu.”

Gunakan perkataan “Salam” sebagai singkatan bagi “Assalammualaikum.”

Tolong forward kepada umat Islam yang lain, untuk elakkan diri daripada membuat dosa yang tidak disengajakan.


Tulis “Makkah tetapi jangan tulis “Mekah” coz “Mekah” = House of Wine.

Tulis “Masjid tetapi jangan tulis “Mosque” coz “Mosque” = Mosquitos.

Tulis “Allah” jangan tulis “4JJI” coz “4JJI” = For Judas Jesus Isa Al-Masih.

Tulis “Salam” jangan tulis “Ass” coz “Ass” = Donkey / Ass.

Ia semua terpulang pada awak kemudian untuk menggunakan sesuai satu atau bukan, tetapi jika anda mencintai Islam kemudian menggunakan sesuai satu.

Wallahualambissawab.

Sila hantar ini untuk semua Islam.


dah baca kenalah komen kan? :D

Sunday, November 7, 2010

haishh ~

fuhh , hari ni aku tak sihat sikit . asyik bersin jea , bpe helai saputgn , tisu aku guna .hhaah ~ penat bersin , letihh .

then , hari ini hari ahad . means esok sekolah dan ada exam ! haishh study sejarah sat lg lah . dgn rakan terboek rumah fitrah study sama sama :P 

hah , td nak jd cter . g rumah nenek aku . then lalu lah pasar mlm . ak tgk mcm aku bkn kat Malaysia . sbb ramai gila org Bangla , Nepal , Myanmar , ntah dr planet mana lg tah . duduk kat tepi jln tuh buat mcm negara sendiri jea macam tutt jea .

aku plak yg rasa segan kat situ . haishhh . 


dah baca kenalah komen kan? :D

Saturday, November 6, 2010

suddenly ?

haishh tiba tiba laparlah pulakk :P melantak jea keje aku ni time dok rumah 

teringin plak nk mkn aiskrim ke, ais blended ke .....





dah baca kenalah komen kan? :D

iklan merokok ?

aku makin rasa mcm tak berkesan jea iklan merokok negara kita skrg ni . hahah cuba tgk iklan ni :D

tekan link ini

pengajaran buat yg merokok , jauhi lah :P


dah baca kenalah komen kan? :D

no title :)

kebosanan melanda diri ini :)

haha, mcm pe ntah . td aku baru jea edit gmbr yg aku amik bfore cuti hari tu . then upload kat fb . hm, tag tag org . then, ta taw nk buat apa lg . haishh ~ then usha page youtube .ada pape vid menarik tak ? tp hampehhh ~ tkd gak .

hhaha , suddenly . ak teringat lah enn . iklan chocolate cadbury yg buat gerak mata tu . alahhh , yg sorg bdk laki, sorg lg dak pompuan .gerak mata ikut muzik .smart , tp muka dak pompuan tu mmg mcm minta kaki . hahahha :P

hah , ni dia vid tu .




dah baca kenalah komen kan? :D

Friday, November 5, 2010

STUDY !

arghh , study again? adoiyai , badan ini begitu malas .tp kena jgak enn? kang kantoi masa exam, mampos tak lyn ! hahha . kang ada la plak kes tiru meniru dan ditiru :)

jap lg nak g study rumah kwn hahha, bajet jea .kang bukan study, lepak jea :)hahha , hari isnin ada exam history ( paper 1 ) wah wahhh , mmg ley score lah kn ? sbb hari tu adalah satu kelas ni taknak la sebut kelas apa kn dpt soalan bocor ! so kwn aku plak ada yg dlm kelas tu, so bg lah kat aku :) bak kata kata pujangga , sharing is caring ! hhaha ~


yang pasti, aku kena study gak . bkn aku tgk sgt pn soalan bocor tu , lg pn ckgu dah bg bab apa masuk , baca jea lah ! :)   


syafiqjemain talkingggg ,


dah baca kenalah komen kan? :D

Wednesday, November 3, 2010

YAY !

hah, gila best cuti ! hha , wlaupn cuti, tapi exam tak hbis lg ! nsib yg objektif jea tinggal , so tak pyh lah pening kepala sgt enn ~ hahha , td kelas kitorg bincang mcm mcm pasal jamuan . haha ~ ada yg tak puas aty gak sbb tmpat dia . haishhh , ak plak kena keje nnty , adoiyai . cmner ni ? habissss ! 


hm, then aku dgn geng aku gaduh plak dgn si putarsss ni . haha , putarss ni ada maksud taw , tp tak ley bgtaw kat sini . *censored !  hahah ! 

then , pegy mkn kat kantin . haha , sblm turun pegy kantin tu, smpat lg snap pictures . sedar tak sedar dah dkat 50 pics ktorg ptg tuh . haha . rasa mcm sikit jea ~ :P kononnya nk pegy library lah, sbb duty kot . last last tutup ! haishhh , penat jea daki tangga tuh , dah lah tinggi ! haishhhh , 

then turun balik , gelak gelak mcm org gila kat tangga . tiba tiba cikgu lalu , hhaha . kena sound ! hahha , bising kot ! hahha ~


dah baca kenalah komen kan? :D

Sunday, October 31, 2010

TENSION ~~

arghhh , tension gila . busy examm ~

tiap tiap hari baca buku, lpas balik sekolah baca buku . otak pecahhh ~

smlm , add math dah hbis . tp sumpah susah smlm exam, mcm *#@*%

byk gak aku taram, hentam , tembak sume lahh .haha , pegy mampos lahh . mls nk pkir lg .now ak kena pkir physics lakk . wah wahh , subject feveret ! best besttt . tp kalau kuar soalan susahh , mmpos tak layan !

mencanak nk buat nnty , aigoo ~~ 

( tgk tuh, kata exam, tp smpat bukak blog )


hhaha, begitu lahh aku . td baru lawat kubur atuk , then pegy mkn nasi lemak , aduhh . sddap seyhh , acik tu pnye sambal, wahh . sedapp , mantapp ! series jilat jari wehh !


esok ada study group, so ley study physics . emm , tak sbr nk hbis exam . ley cuti puas puas ~

huhhhh ~ nak lepaskan stress , hahhaha :P


dah baca kenalah komen kan? :D

Friday, October 29, 2010

HAISHHH , KENAPA LAHHH ?

sakitnya hatii , apabila apa yg kita baca , tak msuk exam . apa yg baca plak, tak ingat . adoiyaii .

byk mkn semut agaknya, ehh? bila dah hbis exam, masa tu lah bru ingat . pe daaaaa ~~ 


esok ada add  math , lg mencanak susah . hmm, letihh betul . lepas balik sekolah jea, studyy .mlm, studyy . kejap jea on laptop . haishh , boringg gila . kang kalau dah boring, buku yg  baca aku . hahhaha :)


wehhh , cmner lahh nihh? kalau lahh ley dpt A add math, wah wahhh . bestt betul .


dah baca kenalah komen kan? :D

Sunday, October 24, 2010

keboringan melanda :(

smlm bestt kot , group sekolah ak ada graduation day .then , ak n gang kena buat choral speaking dpn audience .wahh , mmg gila nervous .tapi buat jea la .

Alhamdulilah , semua berjalan lncar .best bestt , sbb snap pictures .byk kott , beratus ratus la gak . hhaha .yea la , excited kot , semua plak pkai bju putih lengan pjg, seluar hitam pluss kasut hitam .mmg betul betul mcm catering pnye org .

hhaa , yeapp . walaupn segan , tp hasilnya superb pluss puass teramat  !

yea la, practise tak lme man , jadual gila padat cuz ada exam and sort of. but semua okayyy . takde la yg silap buat ke, apa ke.

hari isnin ni kitorg buat lg skali , tp for anugerah HEM plakk .

haishh , mmg nervous lg skaly lahh enn? wahh wahhh .

hari selasa plakk , examm !! ahhh , takut nyaa . maths plak tuh , adoiyai .

susah kot , ak bkn suka maths ni . haishhh .


dah baca kenalah komen kan? :D

Thursday, October 21, 2010

hhaha , lamanya !

fuhh , lamanya enn? aku tak post apa apa kat blog aku nihh . dah berhabukk .  **fuhh fuhhhhhh :PP

hhah , aku nak rehat uhh .dah lme tak keje enn .aku cuti pn smpai bulan 11 nih jeaa .then aku smbg blik . rmai tnye , aku stop keje ke .pdhal tak pn ..

bulan 11 ni plakk time hbis exam , fuhh . selamat err . tapi bila nak dpt result tuhh yg pyh tuhh .ley score ke?? hhaha , ntah la . berserah jea la , yg penting aku dah buat sehabis baikk . yeahh .

now aku busy dgn exam , pluss choral speaking .aiyahhhhh , letihh uhh . adoiyaiii .

nasib sabtu ni jea persembahan . then terus takde , then ak ley focus on my exammm :((


ouhh , tidakk . takutnyaaa . ** tuhh pn smpat blogging .ahahhh , dah lme tk bkak kott , rinduu :))

esok exam Englishh , paper 1 pluss paper 2 .

nasib teacher Anis dah bg taw masuk essay about what . byk tajuk bebas ,


"Colours"

"Friends"

byk lg laaa . 


Tp, aku tetap nk pilih Friends . sbb aku dah pnahh buatt laahh , hhaa .so senang lah sikit enn? hmm .


okayy , nak stdy jappp .so byee .


dah baca kenalah komen kan? :D

Saturday, September 18, 2010

KRRmidvalley : hangatt .

woahhh , asal gadoh ni?
ahahah , ni semua berpunca dr mulut sorg kwn ak ni , dia sme sme gak keje dgn ak . crew gak, server biasa . tp snior sume tak puasa aty dgn dia . org ckp mulut dia laser, tak hormat snior , pggil org bongok , suka menjwb . mcm mcm lah .

mmg la, kat skolah pn dia tu jenis yg mulut bsng , tp ak tak sngka plak kalau dgn snior pn dia nk buat mcm tuh . adoii , ak plak tanak la cr psal dgn akak akak, abg abg kat situ . nnty org ckp ak kerek ke, apa ke , sbb baru lg kat situ .

so, baik ak jaga diri ak , bak kata Stacy , jgn terlebih sudaaa !

Photobucket

dah baca kenalah komen kan? :D

Tuesday, September 14, 2010

yay, balik KL :)

yay, Alhamdulilah, akhirnya, ak blik gak KL.
hahha, rindu kodd bilik ak, bantal aku, laptop . blogg :), facebook, byk lg la .
dr mlm raya till now, bru ley online . adehhh . bukak FB jea, byk notification . jenuh ak nk bukak satu satu . fiuhhhh .

apa yg berlaku time raya >>

heheh , biasa la , masa tu la gak last puasa, then tlg nenek ak letak pulut kat ketupat palas, letak beras dlm ketupat , kacau rndang ayam, daging, ayam masak merah nenek ak , heheh :P

mmg dah tk sbr nk raya la esoknya kn?

adehh . sesi minta maaf, sdih la, then dpt duit raya . hahahha . dah besar pn still dpt duit raya, apa la , takpe, rezeki jgn ditolak kn? org bg, ak amik jea . simpan, :)

then , mlmnya ak kne blik kg belah ayah tiri ak plak . adehh . ak tak suka sgt , tp kne blik jgak . hmm,

ak kesian dgn nenek ak belah mak ak ni, atuk bru jea takde , so nk smbut raya msty dah tak meriah mcm dulu , mesti nk kumpul dgn anak cucu dia, tp ayah tiri ak ni tak fhm. dia tergedik2 nak gak blik kg dia . cehhh . kang kalau tak pegi, bising . kn bru jea mintak maaf , kang tak manis la .

so, ak blik jea la . kesian nenek ak , raya first jea smpat dgn kitorg , nyampah plak dgn ayah tiri aku tuh .

lawat sedare mare , dpt duit raya . mcm tu la seterusnya smpai raya keempat . raya kelima kitorg siapsiap nak blik KL.

then lawat la kubur ayah aku, bersih kan kubur nya . lpas baca doa ringkas, kitorg blik KL . then singgah KFC.


dah baca kenalah komen kan? :D

Sunday, September 5, 2010

award : )

tengs yea ANIECE :D
korang ley lawat blog dia . http://anieceker.blogspot.com , beliau telah memberi sy award smpena raya ini . wahh, lawa lawa .

Photobucket

kat sini ada soalan sekali :D


1. kalau balik raya, rumah siapakah yang anda akan balik?
rumah ayah tiri la, sbb ayah dah tkde . kmpung belah mak aku pn tak semeriah kmpung ayah tiri aku. rmai gler sdare mare blik . so mmg happening la time raya raya ni . tp thn ni ak blik kmpg raya ketiga. :( sbb ayah ak tk dpt cuti.

2. juadah apakah yang sering dihidangkan pada hari pertama RAYA anda?
tak sah kalau takde ktupat palas, daging kicap ketuk (daging dia lmbut sbb lpas rebus, diktuk smpai leper, tu sbb lmbut), nasi minyak air tgn nenek belah mak, ayam masak merah :)

3. Pakaian anda di pagi Raya?
of cos bju melayu bersampin . sampai tengahhari jea lakott pkai, panas la . then pkai bju jln plak :)

4. anda pergi sembahyang Raya tak?
pergi, sebab abah msty bsing kalau tak pegy . so baik pergi jea.

5. masa salam dan mohon maaf dengan mak ayah, apa yang anda cakap?
"abah, mak, abg minta maaf, minta ampun, halalkn mkn minum abg slama ni, abg tau abg byk buat slh kat mak dgn abah. slalu melwan ckp, maafkan abg ye mak . dr hujung rmbut smpai hujung kaki . ABAH, MAK, nak duit raya :P

6. berapa banyak duit Raya yang anda selalu dapat?
mse kcik kcik dulu, byk kodd . now dah besar ni, haishh, mkin kurang . ptutnya mkin bertambah la, sbb dah besar, so byk pkai duit . :P

7. Apa tema baju raya korang tahun ni?
tema baju raya thn ni? wrna turqoise (maaf kalau slh eja,hehhe ) mak dgn adik ak pn sama gak .

8. Apa perkara yang korang suka masa hari Raya?
suka? mcm mcm la . main mercun, jmpe spupu spapat yg ada, duit raya (semestinya) , kuih raya, dodol, nasi minyak . cuma stu jea ak tak suka - tk ley online sbb kat kmpung line tkde . ouhhhh .

9. Siapa insan yang anda ingin minta maaf sangat? kenapa?
ayah kandung aku . teringin sgt nk beraya dgn dia time dah besar mcm ni. sbb tak smpat nk beraya , ayah ak meninggal mse ak 4 thn, mse tu mne ak fhm psl raya ni .

10. kalau nak Raya AWARD's kenalah tagged kawan-kawan kamu juga..senaraikan
dan semua followers sy, kalau nk amik, ley amik :)
p/s : soalan ni pn copy skali taw, then jwb soalan ni :)

Photobucket

dah baca kenalah komen kan? :D

Saturday, September 4, 2010

majlis KHATAM AL-QURAN : )

yeahh, hari tu, hari Khamis lepas . sekolah ak ada buat majlis khatam Al-Quran . kelas ak, kelas 4Science 1, dan ada gak dr kelas lain yg terlibat .

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

woot woot, tu baru jea khatam Al-Quran, belum lg raya betul betul . heheh :P

dah baca kenalah komen kan? :D

SELAMAT HARI RAYA :D

Photobucket

woahhh, tak lama jea lg kita nak raya enn? adehh, ak terpikir mcm mcm . duit raya, kuih raya, sedara sedara, mcm mcm lgy la . haha .

dah baca kenalah komen kan? :D

BORINGgg , grrrr :((

hari ni ak tak keje , yess !
tpy kne tuisyen plak .baru jea nk rehat . kaki lenguh kodd,
byk bergerak smlm . jap lg ak nk off la lapppy ni .
hmm, ntah bila la ak ley online . dah ah busy keje .
mls betul . tp duit pnye pasal , on jeaa .

*jap lg dah nk kul 11, means ak kne siap siap la ni, adehh . mls btul la nk bgn dr katil . rasa nk baring jea uhh . arghh . grrr. sbr syafiq . mlm kang kw tido la . tp esoknya kw kne keje lgy . hhahah . mcm pe ntahh .

Photobucket

dah baca kenalah komen kan? :D

Alhamdulilah : )

hyeap : D yay, keje pn dah dpat . hm, stakat ni takde perkara buruk lg berlaku, hope jgn la . minta simpang doe ! hm, actt, best doe keje ni .mmg la kdg kdg ada cnior yg mcm kerek taik kucing jea, tp lantak korg la . ak dtg situ pn nk keje, bkn ak nk sgt kenal dgn kau, pegy mam la . ak nk cr duit jea . ni sombong lbih, haishhh . ak kesah apa enn, ta nak tegur, sudaa . bkn ak mati pn kau tak tegur ak . buat keje sndiri sudaa . enn? lg bgus .

But , ada gak yg baik dgn ak . Tengs la sharing ilmu wahai abg abg, akak akak cnior . korg tak kdekut ilmu, tak bodoh sombong .
enn? enn? bgus, kita sama sama cr rezeki kodd , adehh . tu pn nk sombong . pigi rahh . cehh .

Photobucket

dah baca kenalah komen kan? :D

Tuesday, August 31, 2010

YAY ! gembiranya !

wehh, ak dah dpt kerja ! *ALHAMDULILAH punya la penat cari kerja, kat sini tak dpt, sana tak dpt . last last, kat sini plak dpt . bestnya, ley la ak kmpul duit byk sikit . ley la belanja .takyah la nk susahkn mak ak plak. hm, ak keje kat MidValley, jd crew restoran Kenny Rogers Roasters . okay la . masyuk gak duit .

Ak start hari ni, kul 3 nanti . hope smua berjalan lancar, takde pape aral melintang . *Amin~~

Photobucket

dah baca kenalah komen kan? :D

Sunday, August 29, 2010

NIGHT all :D

selamat malam anda anda :D
mak ak sudaa bising kerna on lapppy till kul bpe ntah . okayy . chow . salam semua . smoga tidur anda diselubungi mimpi indah indah belaka : )

Photobucket

dah baca kenalah komen kan? :D

ADEHHhh :(

HARAP dpt la kerja, AMIN ~
heyyy , dah dua hari ak ta bkak blog . dah mcm sarang burung kne langgar dgn burung helang . hahah !
betul kah statement ak nih ? hahaha

esok ak pegy mid lgy sekali . adehh . mid valley tuh mcm rumah kedua plak uhh . penattt ! dah la tren mcm sardin busuk . nape ak ckp sardin? sebab terlampau sesak dgn manusia manusia . then, bau yg terlampau menusuk qolbu . kalau ayam masuk dlm tuh, pn ley mati taww! mcm mcm ada bau . bau ketiak mcm ta basuh 20 tahun . heyy . nak ak hadiah kn deodorant ke? kat rumah ak byk tak pkai lgy, taw? rexona, mcm mcm ada . pilih jea . adehhh .

tak tahan seyhh , bau siall .

ouhhh, dpt kerja kn best ? ley beli mcm mcm . nk tukar phone, itu pn kalau boleh . okayy la, mls nk tulis lgy, sbb ada org menyemak kat sini . adiosss .

Photobucket

dah baca kenalah komen kan? :D

Friday, August 27, 2010

LOGO !

woot wooot ! mulai hari ni, setiap post dr ak akan ada logo k? byee :D

Photobucket



dah baca kenalah komen kan? :D

morning LAH kamu semua :D

heyy . bertemu kita kembali . hhahah . mcm pengacara plak , hha . :D aigoo, pagi ini ak ponteng sekolah. yes ! tpy bkn ak merayap mcm org takde hala tuju mcm kutu rayau tuh enn? at least, ak berkarya disini, meluahkn isi hatikuh, cewahhh.

wokayy, berbalik dr td . ak nak story sikit psl smlm . sedihh siot smlm, kan ak ada dgr ada kerja part time kat chicken rice shop, rupanya time raya ! time raya mmg mak aku "bagi" la keje enn. ceisss , sakitnya aty . dah la penat naik tren, tren plak, bapak SARDIN ! kalah ayam BRAND taw? adehhh .

rm100 sehari wehh . spe nk bg? so kira terlmpau rugi tersgt sgt la ak ini . ohhh, malang sugguh nasib beta . grr .

so, demi mengubat hati kuh yg duka lara ini, ak pn tgk la wayang .
* dah lah duit nak hbis, keje takde, tgk wyg plak . bodo enn ak??

cter apa ak tgk? VAMPIRES SUCK !
boley tahan la lawak dia, ak sarankan korg tgk dan nilai sndiri . first, mmg la ada lawak lucah dia .

Vampires Suck Pictures, Images and Photos

nak taw cter dia? tgk la sndiri okayy .ak tgk kat mid dgn kwn kwn ak .
hm, okayy la . nnty ak story lg . salam all .


Photobucket

dah baca kenalah komen kan? :D

Wednesday, August 25, 2010

boringgg plus haus plus lapar :(

Ya Allah Ya Tuhanku, sbrkan lah hamba mu ini.
adehhh . kehausan melanda ! kelaparan menyinggah ! keboringan menyerang ! argggh, haus mybe sbb ak ta minum byk air masak time sahur tdy kodd . tpy lgpn hr ni mmg panas la skitar rumah ak ni .

*dlm bilik ak bukak kipas plg max pn ttap rasa hangat, ala ala HOT FM gitu . hehhee . ak takde aircond, ak tak kaya mcm kamu kamu di luar sana .bersyukur la dgn apa yg aku ada ni . ALHAMDULILAH.

nak hilangkan boring ni, ak just ley buat apa jea, just online FB, blogging . tuh jea la . adehhh . dok usha usha blog blog org yg lgy semadd dr ak ni . jeles ah kdg kdg . cmner la dorg buat ea?? lawa lawa, superb habis !

bila la blog ak ley jd mcm tu? hm, ntah lerr .




dah baca kenalah komen kan? :D

Tuesday, August 24, 2010

KERJA !

woahh, ada kerja kosong la, mmg mcm taw taw jea ak perlukan duit ! grr, tapi kerja tu just seminggu jea, dan masanya ta sesuai plak. nak taw knape? 1 minggu pertama raya kne kerja. taknak la. ak nk enjoy raya, gi rumah sedare, makan kuih muih, lemang, ketupat.
YG PENTING, DUIT RAYA !
hahhaah. ak rasa ak dpt sikit jea la kodd, dah besar enn? hahhahahah :)

kerja tu kat Chicken Rice Shop, tmpat dia kat MidValley or Tesco Cheras. misalnya kalau boleh ak kerja, ak nk kerja kat MidValley la, baru gmpak sikit. hhaha. drpada Tesco, cehh . ada apa at TESCO tuhh. hmm.

dah baca kenalah komen kan? :D

Monday, August 23, 2010

CEPATlah berbuka !

cpat la masa berlalu, tak tahan la wehh ! penat la ! malasnya.
ley plak gado dgn zainul tdy, hahha . dah tanak tegur ak . fine, then . lamalama elok la tuh .
hhee, rasa lawak plak bila gado gado ney . mcm budak budak . pdhal dah umo 16 . adehh . mcm pe ntah .
________________________________________________________
Photobucket
________________________________________________________

heyyy, gmbr baru facebook !
________________________________________________________
bongok jea enn? actt, gmbr thn lpas . sje edit mcm ney, mnnjukkan smgt ta sabar nak raya . hahha . mercun? ak ta main lgy . hahhaha . nak uhh, duit takde nak beli .

anda anda, raya, raya gak enn. tpy lupa la plak ! hari kemerdekaaan ! ak dah psg 2 bndera kat rumah . wow, smngt patriotik !

Jalur Gemilang Pictures, Images and Photos
HAPPY MERDEKA DAY !

dah baca kenalah komen kan? :D

buhsannn , grrr =.=

ouhhh, tidakk . mcm siall, boring sungguh ! facebook, blog . ttp ta ley hilang boring !
*actt, ak tgh lapar plus haus . tu sbb ak boring . hahhaha

terawihh mlm ni, hhehe . cter panas , bakal didgri oleh ak yg akan diceritakan oleh, teettttt !!!
hahahha .


ney dia .. korg baca la wall dia kat FB yg ak smpat lihat, wow ! ni la dia kwn ak yg ak ckp, ada naluri lain . taste dia lain . adehhh . baca, baca !

Photobucket
nmpk ta tulisan dia? hhhaha

"bulan yg penuh rahmat ini lafaz cinta yang telah aku ucapkan teramatlah indah kat seseorang itu. hehe .bulan ini jiwa ku gelap selama ini telah dipenuhi dgn cintacinta yg tak terkata di hati daku ini. hehe"

adehhh, ak taw sape itu . bkn pompuan, tp laki enn? hahahha, kantoi bersih ! jgn ingat ak ta taw la wehh . bermuka muka lak kaw . hhaha. ak kmpul bukti dulu, amik kaw .

dah baca kenalah komen kan? :D

All Right Reserved. SyafiqJemain 2011-2012.