Saturday, January 14, 2012

BURUNG HANTU?

Assalamualaikum semua. Ehemm ehemmmmm. Haha dah lama tak tulis something kat sini. Pelik kan? Masa SPM tgh berjalan tu, sibuk duk post entry. Tapi, lepas SPM? Tak tulis pape punnn.

Tu semua sebab aku duk rumah nenek aku. Aku sebagai cucu mithali kena lah jaga nenek, kan? So, hasrat nak keje, dilupakan serta merta. Susah jugak nak lepaskan hasrat tu, tapi now dah bole terima dahh. Keje bila bila jea bole cari, kan? Tapi nenek aku yang satu tu dah tak bole ganti dahhh.

Dalam mood cuti cuti nih, even duk rumah nenek aku jea pun. But still seronok okay? Nak tahu apa keje aku time cuti nih? Duduk, makan, tengok tv, mandi, tengok tv, then jaga sepupu sepupu kecil aku yg lain. Ohhhh penat okayyy? Ada yg mengada ngada suruh aku mandikan pulak. Phewwwww. Lagi mencabar dari keje keje dluar sana ituuuu. Kau adaaaa? Pftt.

Then, every weekend aku balik rumah sendiri. Itupun kalau makcik aku tak keje lahh. So, dia bole jaga nenek aku.

Okay, one more thing. Now even aku dah lepasan SPM, but tak bole online mcm dulu. Will be rarely online. Kenapa? Sebab kalau aku balik rumah sendiri, then baru lah korg nmpak aku online. Kalau tak, just hadap tv jea lahhhh. Hmmm.

Dulu aku selalu online. Thennn suatu masa dulu tetiba komputer makcik aku rosak. Damnnnnn. Opsss sorry mencarut. Pftttt. Sampai aku rasa mcm fedup pulakkkk.

Then bila aku balik rumah jea, pap terus depan lappy until pukul berapa pun tak tau. Nih aku tak tidur lagi nihh. Jam kat lappy dah menunjukkan pukul 5:00 AM. Wowwwwww hebat! Haha. Aku pernah online samapai pukul 6 okay? so, nih tak teruk sgt lahh kan? Pfttttt.

Okayyyy sebelum aku mencarut tak sudahh sudahh, baik aku stop. Kbyeeee. Assalamualaikum :D

dah baca kenalah komen kan? :D

2 comments:

adikiadikon said...

hm, agaklaa mencabar keje kau, melayan budak2... gua tabik sama lu kawan :)

kim dong-yul's said...

hahahah thanks. bukan sng okayy? hahhaa babysitter berjaya hahaha ;D

All Right Reserved. SyafiqJemain 2011-2012.