Friday, October 28, 2011

17 DAYS :(





Assalamualaikum peeps :)
Pejam celik, pejam celik. Lagi 17 hari jea lagi nak SPM. Woahh. SPM bhaiii~ tak cuak ke? Of course lah cuak, sape tak cuak beb? Cuba cer sape tak cuak?

Itu pun sibuk nk hapdate belog usang yang tah pape nih. Err. Sekolah aku baik kan? Dia bagi cuti seminggu sempena Deepavali nih. Wlaupun sekolah aku takde la ramai pelajar yg berbangsa India, tapi belasah jea la cuti, yea tak? Org dah bg cuti, cuti jea la kan? Byk songeh la kau nih. Hehe.

Hari Isnin, pagi pagi ada extra class subjek Add Maths. Dtg jea lah kan? At least dari duduk kat rumah, terbongkang tidur kat atas katil tu kan? Konon nak jimat duit lah, siap bwk bekal hah. Nasi dgn lauk sardin. Jadikkkk. Yg penting, konyang sudahhh~

Hari Selasa, nothing happen. Cuma ptg tu jea mak ajak balik rumah nenek. Tidur. Sebab nenek rindu cucu dia. Wahai nenekku, cucumu sihat aje. Makin gemuk nih hah :P
Yang aku sukanya, dpt mkn masakan nenek. Perhhh terangkat! Serius sedap, even just nasi goreng. Pedulik hapa korg nk ckp apa, korg ada? HAHA :D

Hari Rabu, ada kenduri tahlil arwah, nenek aku buat. Lepas asar mcm tu baru start majlis. Hujan pun turun dgn lebatnya. Tanda mensyukuri lagi majlis tersebut. Even hujan pun, majlis still berjalan lancar. Alhamdulilah. Syukur. Patutnya balik mlm tu, tapi tak jadi, tak smpai hati tinggalkan nenek. So esoknya baru balik. Hah, lagi satu. Mak cik aku belanja Mc Donalds. Hehe. Sekali order BIG MAC. Alhamdulilah knyang perut.

Hari Khamis, baru balik rumah. Dan mula terpandang laptop dan buku latihan. Aku study dulu okay, before nk on laptop. err. Rajin lettuwww? Haha.

And, now jam dah menunujukkan pukul 1:40 AM. But, aku still tak tido. Maybe effect minum nescafe td kot. Haha. Err. Padahal sebelum nih aku bantai nescafe berapa cawan pun tidur nyenyak jgkk. Errrr.

Okay. Tu je la kot. Bye peeps.

*Boring kan? Aku tahu tu. Tak pyh ckp pun aku dah tahu. Errrr .____.

dah baca kenalah komen kan? :D

5 comments:

Anonymous said...

all the best :)

Khel Khaliesah said...

slamat berusaha..
sibuk2 pun jgn tension..
gud luck,...

kim dong-yul's said...

Thanks :D
Yeah, akan usaha dgn sebaik mungkin. InsyaAllah~

LykkaMykka said...

do the best s.j ^^
kau boleh ^^

kim dong-yul's said...

Thanks Lykka :) Yeahhh~

All Right Reserved. SyafiqJemain 2011-2012.